의정부 닭발 맛집 직화닭발의 혁신 [홍대닭발]Hongdae Dakbal in Uijeongbu – Spicy Chicken Feet & Charcoal Wings You’ll Crave Again

의정부 닭발 맛집 홍대닭발에 다녀왔습니다.
사실 처음 방문했는데 완전 마음에 들어 빠르게 소개해드려요.
닭발도 맛있는데 직화날개라는 메뉴가 정말 사랑스럽게 느껴진 홍대닭발이에요.
뼈는 좋지만 발라내기 너무 귀찮을 수 있는데 날개로 바꿔 맛은 그대로 살은 편하게 발라 먹을 수있는 완전 취향저격 메뉴였습니다.
I recently visited Hongdae Dakbal, a spicy chicken feet spot in Uijeongbu, and it instantly became a favorite. Not only were the chicken feet amazing, but their charcoal-grilled wings (직화날개) totally stole my heart. They have all the flavor of dakbal, but with way less effort—no need to wrestle with bones! It’s the perfect dish if you want the taste of grilled spicy chicken without the hassle.

월요일 저녁에는 역시 한가로운 식당가입니다.
아무래도 술 한잔을 기본으로 하는 집이다 보니 손님이 없을수밖에요.
하지만 배달 주문은 잘 들어오던 홍대닭발이에요.
We stopped by on a Monday evening, so the restaurant was relatively quiet. Since this place is more of a drinking spot, it makes sense that foot traffic is slower early in the week. That said, we saw plenty of delivery orders going out, which speaks to how popular they are.


닭발은 첫 주문시 2인분 기준으로 주문을 해야합니다.
국물닭발과 직화닭발은 이후에 1인분씩 주문이 가능해요!!
저희는 알뜰SET 2번으로 주문했어요.
나중에 직화날개 물어보니 원래는 안되지만 이번에만 반만 주신다고 해주셨어요.
사장님이 친절하시니까 방문하시면 한번 물어봐보세요!!
For dine-in, you need to order a minimum of two servings of chicken feet for your first round. After that, you can add single servings. We ordered the “Thrifty Set #2” (알뜰세트 2번), and when we asked about the charcoal wings, the owner kindly offered us a half-portion—normally not on the menu. The owner was super friendly, so it’s worth asking if you visit!

홍대닭발은 3가지의 닭도리탕도 판매하고있어요.
제가 곱도리탕 킬러인데 닭발 먹으러 갔다가 곱도리탕 먹을뻔했지 뭐에요.
They also serve a few versions of dakdoritang (spicy chicken stew), including gopdoritang with tripe. I’m kind of a gopdoritang fanatic, so I was this close to ordering that instead of chicken feet.


기본으로 나오는 강냉이와 단무지!!!
단무지는 닭발에 빠질 수 없지요!!
While we waited, we munched on corn puffs and pickled radish—the essentials.


밥이 엄청 뜨거웠던 주먹밥이에요~
주물주물 하여 주먹밥 한입크기로 만들어 주었습니다!!
They also gave us rice balls, which we shaped into bite-sized pieces ourselves. Honestly, they’re perfect for dunking into the spicy broth later on.

금방 나온 닭발!!
아래에는 콩나물이 쌓여있어요~~
무뼈인데 양이 상당했습니다.
보글보글 끓기 시작하면 바로 먹어도 됩니다!!
When the chicken feet arrived, they were served over a mountain of bean sprouts and started to bubble right away. They were boneless and super tender, and the portion was quite generous.


야들야들한 닭발 어떻게 먹어도 너무 맛있습니다.
맵기는 중간맵기로 주문했는데 신라면정도의 맵기로 맵찔이인 저한테 딱 맞아요
We chose the medium spice level, which was about the same heat as Shin Ramyun—perfect for someone like me who doesn’t handle spice too well.

술이 꼴꼴꼴꼴꼴~
어찌 참을 수 있나요....
사실 먹고 사무실에 잠깐 들어가야하는지라 3잔만 먹고 딱 멈췄습니다 ㅠㅠ
Now… how can anyone resist a drink with spicy dakbal? I had a few sips of soju even though I had to head back to the office later. Just three glasses—strict self-control 😅

잘 만들어둔 주먹밥도 국물에 풍덩 찍어먹어야줘!!
Of course, we dipped the rice balls into the broth too—such a great combo!

닭발과는 환상의 조합이에요!!


먹다가 매울때는 계란찜 크게 한입 넣어주면 얼마나 맛있게요~
And when the spice started creeping up, a big spoonful of steamed egg soothed everything perfectly.

두둥등장!!
국물닭발을 먹다보니 등장한 직화날개(반)
닭발 양념을 발라 구웠는데 정말 미쳤습니다.
매콤한게 쓰윽 올라오면서 불향이 싸악~~
입안에 풍미가 가득합니다.
Then came the highlight: the charcoal-grilled wings. Marinated in the same spicy dakbal sauce and grilled to perfection, they were smoky, slightly sweet, spicy, and bursting with flavor. No bones to deal with, tons of juicy meat—pure joy. My partner usually insists on boneless only, and even she was totally into these.


뼈닭발처럼 발라내는게 귀찮지도 않고 살도 많아서 완전 러블리에요.
여치니는 무조건 무뼈파인데 날개를 주문하니 뼈도 편하게 먹어서 좋아해요
저는 뼈파인데 드디어 뼈를 주문하고 혼나지 않습니다 헤헿
As someone who usually prefers bone-in chicken, I finally found the perfect middle ground—flavorful meat, crispy edges, and no nagging


콩나물 한번 추가했어요.
사리가 정말 많아 사장님한테 추가 가능한지 여쭤보니 몇가지 빼고 가능한데 주문 할 때 추가를 해야 한다고 하더라고요.
다음에 오면 무조건 사리 추가해서 먹어야겠습니다.
We added extra bean sprouts near the end, and while some toppings are limited, the staff told us it’s best to request extras when placing your order. Next time, I’m definitely going all in on the add-ons.
완전 맛있게 먹었던 홍대닭발입니다.
솔직히 이제 치킨대신 직화날개 배달해서 밥이랑 먹을것같아요.
글 쓰면서도 침이 너무 고이네요.
이번주 내로 직화구이 다시 사먹어야겠습니다ㅎㅎ
완전 강추드리니 직화날개 한번 꼭 드셔보세요!
All in all, Hongdae Dakbal was an absolute win. Honestly, I might start ordering their charcoal wings for delivery instead of fried chicken—they go perfectly with rice. Just writing this is making my mouth water. I’ll probably be ordering again later this week. If you love spicy grilled chicken, the charcoal wings are a must-try.
주소 - 경기 의정부시 범골로 146 1층 홍대닭발
전화번호 - 031-875-8292
배달, 포장 가능
Hongdae Dakbal
- Address: 146, Beomgol-ro, Uijeongbu-si, Gyeonggi-do (1st Floor)
- Phone: 031-875-8292
- Delivery & Takeout: Available